Polsusz Sp. z o.o.

Polsusz Sp. z o.o.

87-704, Bądkowo, Łówkowice

Suszarnia warzyw Polsusz - Suszarnie owoców

Najlepszą metodą konserwacji warzyw tuż po mrożeniu jest suszenie, o czym doskonale wie firma ze strony polsusz.pl, produkująca corocznie tony warzywnego suszu. Wytwarza się tu sprawdzoną metodą pozbawiony 90% wody susz z takich warzyw jak marchew, pietruszka, pasternak i burak czerwony. Jest to metoda pozwalająca na zachowanie większości wartości odżywczych, w skład których wchodzą nie tylko witaminy, ale i sole mineralne, cukry, kwasy i błonnik.

Należące do firmy suszarnie owoców i warzyw bazują na płodach rolnych dostarczanych przez okolicznych plantatorów, którym firma dostarcza klasyfikowany, niemodyfikowany genetycznie materiał siewny. Wszystkie plantacje przed zbiorami sprawdzane są pod kątem stosowania pestycydów, dzięki czemu warzywa są zdrowe i wysokiej jakości. Do utrwalenia nie dodaje się żadnych konserwantów. Zachowują one kolor i smak dzięki odpowiednio dobranej temperaturze.

Copyright 2025 Hoteljb.com.pl - wszelkie prawa zastrzeżone